sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Pala minun historiaa

Kyselin teidän toiveita postauksien suhteen, ja moni toivoi faktapostausta jotta oppisi tuntemaan minut paremmin. Faktaa voi olla monenlaista, joten päätin toteuttaa tällaisen kuvien sillisalaatin ja pienen historiakatsauksen minun elämään. Se kuitenkin kertoo paljon myös minusta. Jos kiinnostusta riittää niin voin tehdä vielä tekstin otsikolla "kuka on Iina", mutta se vaatii multa itseltä hieman itsetutkiskelua ennen kuin voin kertoa.

Tässä nyt kuitenkin tämä kuvien oksennuspläjäys ja pala minun historiaa.

Jos kertoisin uudelle ihmiselle pitkän kaavan mukaan itsestäni, aloittaisin kaiken lapsuudestani. Olen syntynyt Rovaniemellä 26.9.1991. Olen siis tällä hetkellä 23-vuotias. Minulla oli ihan tavallinen lapsuus, eli vanhempani erosivat kun olin ehkä 7-vuotias. En ole katkeroitunut tästä, sillä olen saanut isäni, äitini ja veljeni lisäksi elämääni äidin kautta uusioperheen myötä kolme merkittävää perheenjäsentä lisää.

Aloitin tanssiharrastuksen muistaakseni 9-vuotiaana, ja etenin sekä lattari- että vakiotansseissa korkeimpaan mahdolliseen taitoluokkaan vuosien aikana. Tanssi antoi minulle niiden vuosien aikana enemmän kuin osaan koskaan selittää. Sen voin kuitenkin kertoa, että se oli rakkautta ensisilmäyksellä ja myös loppusilmäyksellä.


Yläasteella sain kauan kaivatun ensimmäisen lemmikin. Ninni-siili oli varsin ihana eläkeläinen, muttei kerennyt ilahduttaa minua kauaa kun matkasi jo siilien taivaaseen! Ninnin jälkeen minua seuraavat viisi vuotta ilahdutti Nyytti-siili. Nyyttikin on jo vihreimmillä niityillä. Siili oli hauska lemmikki. Sopi minulle. Suuttuessa piikikäs ulkokuori, lempeänä täysin vaaraton. Sisäpuoli aina pehmeä.




 Nyt kun yritän pohtia elämäni kulmakiviä ja niiden välistä elämää, tuntuu se näin jälkeenpäin melkoiselta huminalta. Olen siis elänyt varsin onnellista nuoruutta, nauttinut kesistä, murehtinut kuten nuorena kuuluu ja kokenut kaikkea mukavaa. Kaikkea sitä tavallista mitä nyt yleensäkin nuorena ihmiset kokee. Ihastunut, rakastunut, riutunut ja oppinut.



Valmistuin ylioppilaaksi syksyllä 2011 Ounasvaaran urheilulukiosta. Valmistuminen ei ollut mitenkään itsestäänselvä juttu, sillä olin kerran jo Tampereella asuessa lopettanut lukion, opiskellut hetken Valkeakoskella parturi-kampaajaksi, mikä päättyi kuitenkin siihen, että tulin suorittamaan lukion Rovaniemelle loppuun. Elin siihen aikaan aikuistumisen tuskia läpi ja kävin välillä vähän hakemassa "ojasta vauhtia", siksi lakin saaminen ihan hyvin arvosanoin oli minulle iso asia. 



Viime keväänä valmistuin lopulta myös parturi-kampaajaksi, vaikkei tätä pitänyt koskaan tapahtua. Ainakin näin vannotin itselleni. Opiskellessani parturi-kampaajaksi ehdin myös muuttaa pois kotoa yhteen Tuomaksen kanssa, hankin ensimmäisen koirani (Marthan) ja melkein myös Kerttulin.Jos tarkkoja ollaan niin Kerttuli muutti meille vasta valmistumiseni jälkeen.



Kollaasi ei ole mikään kuvallinen taidonnäyte, mutta sitäkin enemmän täynnä hyviä muistoja. Muistoja lapsuudesta, kilpatanssista, Tuomaksen valmistumisesta, minun valmistumisesta, chihumamman onnellisesta elämästä, vanhojen tansseista ja rakkaudesta! 

Toivottavasti tämä pieni katsaus minun 23 vuotta kestäneeseen taipaleeseen aukaisi minua vähän teille, kuten toivoitte. 

32 kommenttia:

  1. Olet niin kaunis <3 Oli kiva nähdä kuvia sinun menneisyydestä ja kuulla mitä kaikkea olet saavuttanut. :)

    VastaaPoista
  2. Muistan sut aina yläasteikäisenä Iinana :) Tämä oli kiva lukea!

    VastaaPoista
  3. olen erittäin tuore blogisi lukija, joten oli tosi mielenkiintoista lukea tämmöinen postaus:)

    VastaaPoista
  4. Tää oli aivan ihana postaus! Ja voi miten kaunis sie olet! <3

    VastaaPoista
  5. Iiiiinaaa, niiin ihana sinä!!<3 tosi sulonen postaus !<3

    VastaaPoista
  6. Oi että. Lisää vaan, mua ehdottomasti kiinostaa kuka on Iina -postaus, on ihanaa kurkkia blogin kirjoittajan elämää! :)

    VastaaPoista
  7. Kaunokainen :) Tää oli kiva postaus :)

    VastaaPoista
  8. Ihana postaus! <3 hmm hyvä idea tuo kuka on iina -postaus! Täältä ainakin peukku sille<3 voisin itsekin harkita sellaisen kirjoittavani jos et pahastu idean kopioimisesta :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enni <3 En todellakaan pahastu! Olisi kiva kuulla kuka on Enni! :)

      Poista
  9. Voi tää oli kiva postaus, opin susta paljon lisää! :) Sun chihut on niin sulosia, varsinkin noista pentukuvista sydän ihan sulaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla että tykkäsit tästä :) <3 hih on ne kyllä omastakin mielestä aivan ihania sulopalleroita <3 Joskus tulee itselläkin uudestaan pentukuume kun katsoo noita vanhoja kuvia, sitten muistaa sen todellisuuden. :D Sisäsiistiksi opettelut ja kaikki!

      Poista
  10. Aivan ihana postaus ja jäin oikein tuijottamaan noita sinun kuvia kun olet niin uskomattoman kaunis<3 Tuo valmistujaiskuvakin! Kunnon missi :) Olipa kiva lukea sinusta tällaista "tietoa" ja sai vielä paremman mielikuvan sinusta tämän jälkeen. Tuo siili, ai että<3 Rakastan siilejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eiii Jasmina <3 Ihana! Oon ihan hykertelevä kun oon niin imarreltu <3 Kiitos! Mukava kun tykkäsit :) Siilit on kyllä aivan ihania <3 Jos minulla on joskus lapsia niin he voivat saada lemmikikseen siilin, jota minä sitten hoitelisin. :DD

      Poista
  11. Rakas aivan ihana postaus <33 ja niin kauniita kuvia <3 ihana olet :)<33

    VastaaPoista
  12. olipa tätä tosi kiva lukea!! :) <3 miunkin vanhemmat erosi kun olin joku 6-7 vuotias, tosin he eivät vieläkään tule toimeen keskenään..:D ja voi mikä siili!<33 ihana! :') oot kyllä tosi kaunis kaikissa kuvissa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana että tykkäsit! <3 :) No ei meidänkään vanhemmat mitenkään erityisesti ole tekemisissä. :) Ja voi kiitos <3 Siilit on kyllä <3

      Poista
  13. Onkos tuo alin kukkakuva parvekkeella sun nykyinen asunto ja viides kerros? Olen ehkäpä asunu samassa asunnossa muutama vuosi sitten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :D Haha on joo nykyinen asunto. Tosin 4 kerros, mutta tämä on ylin kerros. :) Olisipa sattuma jos sama asunto!! :DD

      Poista
    2. No siis neljäs-viides, kun kellari lasketaan.. Apua, näyttääkö tutulta? :D http://1.bp.blogspot.com/-VQXRkMkQ6Cs/UEUWxbnv3JI/AAAAAAAAKrk/ZTQ-1Ah5V5k/s1600/_DSC4284.jpg

      Poista
    3. Hahhaahaa ihan parasta!! Sama koti missä nyt asutaan <3 Tää on aivan ihana! Niin koska sie ootkaan asunut tässä? Miks musta sinun nimikin alkaa nyt kuulostaa tutulta. Soitinkohan sulle silloin kun oltiin tätä vuokraamassa? Onko sulla sellainen ihana koira? <3

      Poista
    4. http://3.bp.blogspot.com/-Jh9Lk3FrAQs/UQLJECMTCgI/AAAAAAAANhk/Ek45S87jNko/s1600/_DSC9195.jpg Onkos tuttu koira? Cavalieri Dana ja mun poikaystävä sen kämpän silloin esitteli, varmaanki juuri sulle :D Toukokuussa 2013 ollaan muutettu pois, taisit ostaa ne mun ovenkahvat?!? :D

      Siinä asunnossa on kyllä hyvä pohjaratkasu, itsekkin tykkäsin asua siinä, vaikka seinissä oli reikiä ja edellinen asukas oli listoista pitänyt vähän heikosti huolta :( Olit maalannut sen ruskean oranssin seinän pois? Miksi mulla ei käynyt sellainen mielessäkään!!! :D

      Poista
    5. Oii juurikin tuo koira! <3 Ja kyllä, poikaystäväsi esitteli asunnon. :) Haha hullua! :DDD Ja joo ostin juurikin sulta ne ovenkahvat! Hyvin on palvellut tämä asunto, tosin viime talvena oli ihan sikakylmä täällä, ja vessassa peilikaappi on ihan kohtuuttoman korkealla. :DDD Eipä muuta valitettavaa! Joo minun iskä maalasi sen valkoiseksi kun muutettiin, sain maalit ja välineet ilmaiseksi siihen. :)

      Poista
  14. Tämä oli ihana postaus <3 Oot niin suloinen noissa kuvissa :)

    VastaaPoista