sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Elämäni ensimmäinen vihersmoothie!


Uhkailin joskus, että blogissani alkaa näkyä oman elämänmuutokseni myötä jotain epäominaista blogilleni. Nyt on rantautunut ensimmäisen terveellisemmän elämän pilkahdus tännekin vihersmoothien reseptillä. 

En ollut koskaan innostunut ennen Unelma itsestä -projektia vihersmoothieista. Minusta ne näytti epäilyttävälle, takuuvarmasta kummallisesta mausta nyt puhumattakaan. Avokado oli myös minun silmissä täysin hippien ruokaa, korkeintaan sitä pystyi syömään guacamolena sipsien kanssa. Yksi jännä päivä nappasin kuitenkin avokadopussin mukaan kaupasta. Mitä hittoa näillä nyt tekisi? Jouduin katsomaan Youtubesta videon miten avokado kuoritaan. Maku ei ihan hivellyt makunystyröitä, mutta terveellistä tämä kuulemma on. Tein siitä levitettä leivän päälle. Ihan mukiinmenevää ja sain syötyä sitä, mutta jostain syystä koko muhennos homehtui lopulta jääkaappiin.

Olin innostunut tekemään lähinnä rahkasmoothieita marjoista. Kaukana siis mistään vihreästä. Yhtä kummallisena aamuna kuin sinä päivänä kun nappasin avokadoja meille kotiin, keksin möyhentää itselle elämäni ensimmäisen vihersmoothien. Pahaltahan se tulisi maistumaan, mutta pakko kokeilla. 

1 avokado
2 kiiviä
1 banaani
n. 2-3 dl vettä

MÖYHYMÖYHY JA SLURPS!


 Olin suorastaan järkyttynyt. Olin saanut aikaiseksi hyvänmakuisen vihersmoothien! Jopa Tuomas, joka henkeen ja vereen vihaa avokadoa, sanoi että nämä maut sopii oikeastaan hyvin yhteen. Ei se voi siis olla oikeasti hassumpaa!

Iso, iso peukku tälle! 

Olisi kiva saada myös uusia vihersmoothiereseptejä, ja kuulla mielipiteitä tästä, jos siis aiotte kokeilla! Suosittelen kyllä!
 

30 kommenttia:

  1. Namskis! Kuulostaa hyvältä! En ole itse kokeillut laittaa avokadoa mihinkään smoothieen joten ehottomasti lähtee kokeiluun. Kiiviä olen kanssa käyttänyt paljon smoothien joten tää taitaa ollakki mun makuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä tuota avokadoa!! :) Antaa mukavasti rakennetta smoothieen, ja kuten jo mainittu, onhan se terveellistä. :D Jos vain kiivistä tykkäät, niin varmasti tästäkin! Itselle banaani ja avokado on vähän sellaisia heikosti alasmeneviä, mutta tässä ne toimii. :) Kiivi kuitenkin puskee maultaan ehkä eniten esille. :)

      Poista
  2. Mulla on ihan samanlainen asenne vihersmoothieita kohtaan kun sullakin oli! Ne näyttääkin mun mielestä niin ällöltä, että tuntuu ettei makukaan voi mitenkään olla hyvä. :D Muta tämä sinun tekemä on suorastaan kauniin värinen, eikä makuyhdistelmäkään kuulosta pahalta. Vois kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, ja tule kertomaan mitä olit mieltä! <3 :)

      Poista
  3. Mä niin rakastan avokadoja! :D mutta se on kyllä just sellanen mikä vaatii totuttelua :) smoothieen se tuo sellasta ihanaa täyteläisyyttä! Näyttää niin hyviltä noi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie uskon kans että niihin tottuu kyllä :) Ei se mulle mikään inhokki ole, varsinkaan enää :) Se siinä on hyvää, että sitä voi hyödyntää niin monella eri tavalla. :) Smoothiessa vain helppo totutella, kun ei se juuri sieltä maistu. :D

      Poista
  4. Toi kuullostaa hyvältä, pakko varmaan kokeilla! :) vaikka itekin oon kammonnu vihersmoothieita :D kiitos tästä vinkistä ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koita ihmeessä! Toivottavasti yllätyt yhtä paljon ku minä! :)

      Poista
  5. Oi vitsit että näyttää ja kuulostaa herkulta! Kiiviä en oo koskaan muuten vielä kokeillut, täytyisi kyllä pistää testiin sillä pidän paljon kiivistä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiivin maku tästä erottuu just edukseen! :) kannattaa siis kokeilla!

      Poista
  6. oi nam, miten hyvän näköistä! kiivit on muutenkin ihan herkkua ja niitä voisikin syödä melkein missä muodossa vaan <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiivit on kyllä niin hyviä!! <3 ainut tässä smoothiessakin mistä tykkään pelkästäänkin kovasti :)

      Poista
  7. oi nam! pitää itsekin kokeilla tuommoista! :)<3

    VastaaPoista
  8. Mulla on ollu ihan samanlaisia ajatuksia noiden vihersmoothieiden suhteen kuin sulla, mut toi näyttää kyllä niin herkulliselta, että pakko tota on testata :) Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos minäkin yllätyin positiivisesti, niin kannattaa ehdottomasti kokeilla!! :)

      Poista
  9. Pakko varmaan kokeilla tätä tuon ylistyksen jälkeen, oon aina niin karsastanu vihersmoothieita etten oo uskaltanu kokeilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oon minäkin :D älä sitten pety jos vihaat tätä, makujahan on monia. Mulle kuitenkin maistui :)

      Poista
    2. No itseasiassa yllätyin kun raaka-aineet oli itselle mieluisia ja sen takia kiinnostaa myöskin toi maku! :)

      Poista
  10. Voi kun näyttää herkulliselta!! <3 Rakastan yli kaiken tehdä smoothieta! Pakko kokeilla tää sama resepti minkä sä olet tehny koska itse olen ennen maistanut avokadoa ja en hirveästi siitä tykännyt mutta tollaiseen vihersmoothieen se sopii varmaan täydellisesti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Smoothiet on itselläkin lähellä sydäntä! Niiden seassa menee sellaisiakin makuja mitä ei pelkästään söisi. :) Maistuukin niin hyvälle! Tuohon avokado sopi kyllä minusta ainakin hyvin :)

      Poista
  11. Eikä, toi vihersmoothiehan näyttää ja kuulostaa hyvältä!! Oot sellaset kehut antanu tolle, et voisin jopa uskaltautuu kokeileen joku kerta tota komboo ;) En oo siis vihersmoothieta ikinä juonu, jotenkin se on epäilyttäny liikaa :D Mut nyt Iina sun rohkasun avulla voisinkin kokeilla :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä Katri!! Haluan kuulla sitten kokemuksia ;) <3

      Poista
  12. Naaaaammmmmmmmmm täääää on varmaa hyvää, pitää huomenna kokeilla. Juon paljon smoothieita ja avokado on tuttu salaateissa ! Piti kyllä opetella jotenki hassusti sen koostumuksen syömiseen :D

    VastaaPoista
  13. Tää on hyvää!! Teen paljon juuri noita aineita käyttäen :)

    VastaaPoista
  14. NAM! Tuota vois testata itekki. Niin hyvältä ja raikkaalta näyttää :P Onko toi valkoinen kulho muuten aito mariskooli? Ihana! En muista nähneeni tuommosta aiemmin, oispa ihanaa omistaa itekki tollanen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se onkin! :)) Joo se on ihan aito mariskooli. Jotain vanhaa mallistoa, eikä enää myydä missään. Tykkään tuosta ihan tosi paljon, ja se onkin ihan ihme että mulla on tuo! :) Oon saanut sen mummon naapurin kautta tai jotenkin niin :D Itsellekin vähän epäselvää miten.

      Poista
  15. Pinaatti on kans aika namia smoothieissa! :)

    VastaaPoista