maanantai 20. heinäkuuta 2015

Hauska koirahaaste



 Blogiani etenkin pidempään lukeneet ovat varmasti noteeranneet, että minulla on kaksi chihuahuaa. Koiriksikin niitä voi kutsua, mutta voin kyllä täysin allekirjoittaa, että kyllä chihuahua on enemmän chihuahua kuin koira. Enkä puhu nyt vain omistajan puolueellisella äänellä, vaan pari päivää sitten myös kaverini nimesi koirani enemmän chihuiksi kuin koiriksi, niin erikoisia persoonia ne ovat. Siitä sainkin idean laittaa hauskan koirahaasteen kiertämään tänne blogimaailmaan! En tiedä vielä ketään koiranomistajaa, joka ei haluaisi puhua koirastaan/koiristaan.

Haasteen säännöt:
 -Vastaa haasteen antajan kysymyksiin
-Keksi viisi kysymystä niille keille heität haasteen
-Haasta vähintään kolme bloggaajaa joilla on koira/koiria

Minun kysymykset ja omat vastaukset:
 Koska olen haasteen tekijä, vastaan itsekin omiin kysymyksiini, ja samalla haastan kolme (tai enemmän) bloggaajaa vastaamaan samoihin kysymyksiin.

Jos koirasi olisi ihminen, missä ammatissa hän työskentelisi?

    Martha olisi ehdottomasti poliisi. Se nimittäin pitää täällä kotona aina järjestystä yllä ja komentaa Iinestä (meidän kissaa) ja Kerttulia. Jos Iinestä on esimerkiksi kielletty syömästä muovipusseja, Martha vartioi ja pitää huolen että tätä ei tule tapahtumaan. Iineksen lähestyessä muovipusseja tai muita kiellettyjä kohteita nostaa Maattu rähinän pystyyn. Kerttulia Maattu komentaa ihan vain komentamisen ilosta, monesti täysin aiheettomasti. Maatusta on vain niin kiva komentaa ja pitää järjestystä yllä.

Kerttuli puolestaan olisi sellainen hiljainen, silmälasipäinen kirjastonhoitaja pitkässä beigessä hameessaan ja ruskeassa neuleessaan. Näen sen niin selkeästi sieluni silmin. Varovaisesti mutta ystävällisesti Kerttuli hymyillen vastaisi kirjaston asiakkaiden kysymyksiin. Mutta sitten kun Kerttuli pääsisi kirjastosta kotiin, olisi hän vapaa-ajalla räppäri. Oon oikeasti sitä mieltä, että Kerttuli on hassuin koira ikinä.

Mikä on paras temppu minkä koirasi osaa?

Maattu osaa aika paljon temppuja, on aina ollut nopea oppimaan ja sitä onkin sitten etenkin pentuna hyödynnetty. Paras on ehkä kuitenkin PAM, missä aivan kuin "ammutaan" sormea osoittaen Maattu, ja huudetaan PAM, minkä seurauksena Maattu yleensä menee selälleen. Joskus on havaittavissa melko eläväisiä kuolleita kun ei siellä makuulla jakseta kauan olla herkun houkutellessa liikaa. Hyviä on myös tanssiminen ja yläfemma.

Kerttulin paras, ja oikeastaan ainut temppu on istuminen. Kerttuli ei ole oikein koskaan ymmärtänyt temppujen hienoutta. Istumaankin mennään hyvin hitaasti ja hartaasti. Yksi temppu on myös kissan kakan syöminen, mutta sen on kyllä oppinut ihan itse.

Mikä on koirasi lempiherkku?

Maatulla nakki, nakki ja nakki. Kerttuli tykkää ihan kaikesta, koska hotaisee täysin maistamatta ja kokonaisena melkein mitä tahansa. Kerttuli harrastaa myös aktiivisesti kädestä ja pöydältäkin varastamista aina tilaisuuden tullen. Kaikki syötävä on vain liian hyvää.

Paras hetki minkä olet jakanut koirasi kanssa?

Maatun kanssa ne hetket kun pötkötellään yhdessä poski poskea vasten sohvalla tai sängyssä. Ihania hetkiä on myös ne kun ulkona Maattu ottaa syvän katsekontaktin ja tottelee mutkattomasti. 

Kerttulin kanssa ollaan koettu vuoden aikana monia rankkoja hetkiä ja leikkauksista toipumisia. Niihin lukeutuu myös parhaat hetket. Kerttulin kohtutulehduksen ja siitä seuranneen leikkauksen jälkeen sain ensimmäisen kosketuksen siihen millainen koira Kerttuli oikeasti on. Tötterö päässä Kerttuli katsoi minua sohvalla ja hymyili. Se oli ihan mahtava hetki rankkojen päivien jälkeen. Kuvan näette TÄSTÄ!

Hauska tilanne koirasi kanssa?

Molempien koirien kanssa on tullut koettua paljon hauskoja tilanteita, mutta viimeisin tilanne kun nauroin ihan kunnolla oli se kun Maattu säikähti omia pierujaan. Näin kirjoitettuna ei niin hauska juttu, mutta tilanne oli sillä hetkellä tosi koominen. 

Toinen hauska tilanne sattui niihin aikoihin kun luin viimeisiä päiviä pääsykokeisiin nyt toukokuussa. Olimme edellisenä päivänä juhlittu koirien kanssa Maatun synttäreitä, ja nakkia oli tullut syötyä ihan urakalla. Ihmettelin miksi Kerttuli vetää hirveää rundia pitkin lattioita kauhealla kiireellä. Siinä vaiheessa heräsi hoksottimet kun sängyn vierestä kuului sellainen atomipommimainen läsähdys, aivan kuin iso kasa ketsuppia olisi tursaistu kovalla paineella lattiaan. Kerttulin vatsa ei ollut oikein kestänyt edellisen päivän synttäriherkkuja. Miksihän nämä hauskat jutut liittyy tällaisiin hetkiin? Mulla on kai jotenkin sairas mieli.

Bonuskysymys: Koirasi teemabiisi?

Marthan teemabiisi on vaihdellut näiden kahden vuoden aikana, mutta tällä hetkellä Natasha Bedingfieldin I Wanna Have Your Babies, koska Maattu on valeraskaana.

Kerttulin teemabiisi on ehdottomasti Elastisen Eteen Ja Ylös.
  

Haasteen saa tietenkin tuoreena koiranomistajana Nelli!
Lisäksi haastaan aivan ihanan symppiksen Maikin! 
Kolmanneksi haastan toisen chihun omistajan Mayan! 
Bonuksena haastan vielä yhden chihunaisen Minnan! 

Toivottavasti otatte pilke silmäkulmassa hauskan koirahaasteen vastaan, mutta jos ette niin poliisi-Maatulla on teille sanoma! 

 

26 kommenttia:

  1. Eikä! Ihan mahtava :D mua nauratti niin paljon nää vastaukset ja huomasin että omassa koirassa on tosi paljon kaikkia outoja tapoja mihin ei ookkaan ennen kiinnittäny huomioo:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah mukava että tykkäsit! :D Kyllä nuo koirakaverit on niin hauskoja tapauksia!

      Poista
  2. oiii tosi kiva haaste! mieki voisin tehä tän jossaki vaiheessa jos ei haittaa:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, innolla jään oottaan myös sinun vastauksia!! :)

      Poista
  3. Tää on ehkä hauskin haaste ikinä, ihan paras! Nauroin vedet silmissä noille sinun vastauksille, varsinkin Kerttulin sivuammatille ja Martan pierupeloille :D Pakko tehä tämä, kunhan Nuppu on vähän kasvanu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DDD Tarkoitus oliki viihdyttää! Ootan jo millainen touhuttaja Nupusta kuoriutuu <3 :)

      Poista
  4. Haha, tää oli aivan mahtava! Meilläkin kotona asustelee 7 kuukautta vanha chihu ja täytyy sanoa, että en ole vastaavanlaista persoonaa vielä löytänyt. Hauskoja kavereita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on oikeasti niin hauskoja :) Oon ihan hullaantunut rotuun! Joka päivä saa hymyilly noiden kommelluksille :) <3

      Poista
  5. Oi mikä ihana postaus ja haaste :D Toteutan pian!!

    VastaaPoista
  6. Eikä, tämä postaus oli kyllä niin päivän piristys rankan työpäivän jälkeen!! :D Nauroin maha kippurassa tuolle kirjastonhoitaja -ammatille, hahaa :D Tulipas iloinen mieli tästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua! Se oli tarkoituskin :) Hah ymmärtäisit kun tapaisit Kerttulin :D

      Poista
  7. Voi olipa hyväntuulinen postaus. Ihana. ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Khih :DD Ootan vaan niin innolla kun saan lukea muilta näitä vastauksia!

      Poista
  8. Haha ihana postaus! Voisin tehä tän meijän Eetusta kanssa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä!! Linkitä tänne jos oot tehnyt niin en varmasti missaa sitä :)

      Poista
    2. http://jaanajemiina.blogspot.fi/2015/07/hauska-koirahaaste.html
      Sieltä löytyy! :DD

      Poista
    3. Oli niin huippu! :D Kiitos kun teit :)

      Poista
  9. Aivan ihana haaste, toivottavasti eksyisi jotakin kautta itsellekin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä tämä! Olisi kiva lukea :) Ja linkitähän sitten tänne kun olet tehnyt niin varmasti hoksaan lukea ;)

      Poista
  10. Haha :'D postaus paljasti koiries persoonat, sieluni silmillä voin kuvitella minkälainen olemus molemmilla on, ihastuttava kaksikko! Ehdottomasti otamme haasteen vastaan, kukapa ei koiristaan jaksaisi puhua ;)

    VastaaPoista
  11. Apua, ihan huippupostaus! Nää on niin kivoja postauksia, kun näissä tulee joka kerta aina uutta tietoa esille :-) Ja ihania kuvia <3

    VastaaPoista
  12. Ihanaihana postaus, tätä hymyssä suin sai lukea:D On nuo vaan niin suloisia, oma chihu kuume kasvaa vaan koko ajan kun käy porukoilla halailemassa meidän Pepe chihua ja sit kun näkee näitä kuvia täällä sun blogissas:)<3 Hei mulla olisi sulle haaste uusimmassa poustissa;) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi se teidän Pepekin on niin ihana! <3 Sinun täytyy hankkia oma chihu! ;) Niin mainiota seuraa! Kiitos haasteesta, koitan toteutella :) Jonku aikaa vain saattaa kestää kun olen jo ensi viikon postaukset tehnyt. :)

      Poista