Koska
pyrin välttämään tällä hetkellä mm. hiivan ja vehnäjauhojen syömistä,
piti keksiä jokin herkullinen leipä ehdan ruisleivän kaveriksi. Minä kun
tarvitsen jokaiseen aamuuni leipää, jotta mahani kiittää ja nälkä pysyy
kurissa.
Lähdimme
Tuomaksen kanssa tosi varovaisesti ensimmäistä kertaa kokeilemaan
ohrarieskoja. Yleensä kaikki leivät mitä kumpikin oli aiemmin kokeillut,
olivat epäonnistuneet. Siksi päätimme tehdä vain puolikkaan taikinan,
koska alusta saakka oli sanomattakin selvää, että tulos tulee olemaan
vähintäänkin hirveä. Molempien suureksi yllätykseksi rieska oli niin
hyvää, että vedettiin hullun kiilto silmissä sekunnissa rieskat mahaan.
Oikeasti, kaikki. Ei ehditty edes istua alas syömään kun seisaalteen
nassutettiin naamaan. Pakkohan noita oli sitten tehdä uusi satsi, tällä
kertaa jopa oikean kokoisena.
RESEPTI
2 dl piimää (kevyt)
1 tl suolaa (Himalajan ruususuola)
n. 3 dl täysjyväohrajauhoja (Sunnuntai)
Sekoita piimä ja suola, lisää jauhot välillä sekoittaen.
Levitä
sopivan kokoiseksi/kokoisiksi leipäsiksi kylmän veden avulla, ja paista
275 asteessa n. 6-7 min. Taikina on tärkeää pitää kylmänä ennen uuniin
laittamista, sillä kuuman uunin ja kylmän taikinan yhdistelmä tekee
rieskoista täydellisiä. Itse pidin taikinaa pakkasessa ennen kuin
levitin juuri ennen uuniin laittoa leipäsiksi leivinpaperille. Itse tein rieskat melko ohuiksi.
Tässä touhussa leivinpaperi palaa hyvin todennäköisesti käppyräksi. En ole vielä löytänyt paperia joka kestäisi kyseistä kuumuutta, mutta kunhan löydän niin vinkkaan tännekin. Minulle saa myös vinkata, jos tietää, että sellaista olisi olemassa!
Suosittelen ihan ehdottomasti kokeilemaan näitä. Tulee todella edulliseksi verrattuna kaupan hintoihin, ja ainakin omasta mielestä paljon parempaa. Ihanan rapeita ja kotitekoisen makuisia, nam!
Oletteko te kokeillut itse tehdä ohrarieskaa?
Oi että, tätä täytyy testata! Mies tykkää kauheasti rieskasta. :)
VastaaPoistaKokeilin tätä eilen illalla ja tein kolminkertaisena tämän. Tuli tosi hyvää! :)
PoistaMahtavaa kun kokeilit, ja hyvä kun onnistuit! :) Nuo on niin herkkuja <3
PoistaKuulostaa hyvältä - pitää kokeilla! Tuleeko näistä siis sellaisia näkkärimäisiä, kun sanoit että ne on rapeita? :)
VastaaPoistaEi tule näkkäreitä, rapeita reunoilta ja sisältä pehmeitä :) Niin ihania!
PoistaMenee ihan ehdottomasti testiin, näyttää ihan superhyvältä :) Kiitos paljon ohjeesta!
VastaaPoistaOlepas hyvä! Mukava kuulla että menee testiin :)
PoistaOi että, rieska on niiin hyväää! Näyttää herkulliselle. :)
VastaaPoistaJa maistuukin! :P
PoistaNämä on niin hyviä! Pakko tehä joku päivä :)
VastaaPoistaNiin on <3
PoistaKokeile sellaista kestoleivinpaperia? http://www.clasohlson.com/fi/Leivonta--uunialusta/34-4298
VastaaPoistaKiitos hurjasti vinkistä! Enpä oo tuollaisesta edes kuullut aiemmin :)
Poista