sunnuntai 24. elokuuta 2014

Koirille kauraa ja Kerttulin kohtutulehdus :(

 

Meillä koirat pestään harvoin, paitsi rapakeleillä. Niin ja tietenkin kakkamaisten kurjuuksien iskiessä! Olen tykännyt Paul Mitchellin tuotteista omaan päähäni, joten mielestäni oli luonnollista valita myös tytteleille kyseisen tuotesarjan shampoo ja hoitoaine. Eli kaurashampoo ja kaurahoitoaine. Ne soveltuvat erityisesti herkälle iholle, mitä en tosin tytöillä allekirjoita, mutta mielestäni hellävaraiset tuotteet on aina hyvä valinta. Minulta löytyy myös meidän blondille tapaukselle samasta sarjasta hopeashampoo, pitäähän sitä olla! ;) Jos siis mietitte koirillenne varsin oivaa shampoota ja hoitoainetta, tässäpä olisi erittäin varteenotettava tuotesarja vaihtoehdoksi! Omani hankin Rovaniemen LOOKssista. Mie ainaskin tykkään ja tytötkin....


<3

Blogissani on vallinnut hetken hiljaisuus johtuen omasta kuumeilusta, ja valitettavasti myös meidän pienen Kerttulin sairastelusta. Huoli ja pelko on ollut eilisestä saakka keskuudessa, kun päätin sisäisen intuitioni takia viedä Kerttulin eläinlääkäriin vetäytymisen takia. Lähdin käymään eläinlääkärissä vain varotoimena, en ajatellut mitään hätää olevan. Eläinlääkäri löysi Kerttulilta kuitenkin kohtutulehduksen, ja syy uneliaisuuteen löytyi. Kohtutulehdus on eläimelle ikävä, sillä se voi edetä hyvin äkkiä jopa hengenvaaralliseksi. Puntaroimme eläinlääkärin kanssa välittömän leikkauksen tai antibioottikuurin välillä. Tihrustin itkua, kun kaikki vaihtoehdot tuntui riskiltä. Leikkaus olisi riski ja pelkkä antibioottikuuri olisi riski. Päädyimme kuitenkin antibioottikuuriin, sillä Kerttuli oli tilanteeseen nähden pirteä, eikä kohtu ollut siinä kunnossa eläinlääkärin mielestä, ettei antibiooteilla voisi saada Kerttulia kuntoon.

Tarkkailemme koko ajan Kerttulin vointia, mittaamme lämpöä (mikä on ollut normaali), annamme antibiootteja ja katsomme, että syö hyvin eikä ala liikaa juomaan vettä. (Monesti merkki pahentuneesta kohtutulehduksesta). Meillä on onneksi numero päivystävälle eläinlääkärille, joka leikkaa vaikka keskellä yötä jos tilanne vaatii. Jos kaikki menee kuitenkin hyvin, niin ensi viikolla kohtu ultrataan kontrollikäynnillä uudestaan. Silloin olemme viisaampia, pitääkö Kerttuli leikata heti vai vasta myöhemmin. Leikkaus on joka tapauksessa edessä, sillä emme halua ottaa riskiä, että seuraavista juoksuista kohtu tulehtuu taas uudelleen. Kerttulin juoksut saavat olla nyt tässä! Uskon, että se tuo Kerttulille tasapainoa kun ei tarvitse olla hormonihirmu. Emme olisi kuitenkaan teettämässä Kerttulille pentuja, koska Kerttuli on niin pienikokoinen. Syy miksi emme leikannut Kerttulia eilen oli lääkärin suositus testata ensin lääkitystä. Toistaiseksi olen ollut tyytyväinen ratkaisuun, sillä minusta tuntuu, että ne auttavat. Vielä en uskalla liikaa hurrailla, mutta Kerttulin vointi ei ole ainakaan huonontunut. Näen jopa piristymisen merkkejä. Mutta kuten sanottu, en halua hengähtää turvallisuuden satamaan, ennen kuin kaikki on varmaa ja Kerttuli terve! 

Tällä kertaa oli siis vähän ikävämpää asiaa, mutta se on osa elämää. Vaikka haluan pitää blogini iloisena ja positiivisena paikkana, niin haluan sen ennen kaikkea olevan aito. Elämä ei mene aina suunnitelmien mukaan, eikä aina niinkuin toivoisi. Ikävät asiat ovat olemassa siksi, että osaisimme nauttia täysillä niistä ihanista ja iloisista asioista! :) 


4 kommenttia:

 1. Onpas söpöjä.
  Hurjasti voimia koiruuden paranemiseen, toivotaan parasta.

  VastaaPoista
 2. Olipa helppo nyökytellä ymmärtävänä päätä, jotenkin niin helppo tässä asiassa asettua sun asemaan, kun tuntee ja tietää noi fiilikset! Mutta toivotaan vähän armollisempaa otetta tulevaisuudessa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että oot löytänyt tänne minun blogiin ja oot erityisesti kiinnostunut näistä koirajutuista. Koirat on minulle niin iso osa elämää, ja joskus tuntuu että vain koiraihminen voi joissakin tilanteissa ymmärtää koiraihmistä. Toivon todella että tulevaisuus on valoisa. :) Harmittaa vieläkin että teidän koira menehtyi kohtutulehdukseen :( Se on ihan hirmu katala!

   Poista