sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Voi tammikuu.


Makasin tänä aamuna sängyllä, kello oli jo puoli yksi. Kuinka vieläkin väsyttää niin paljon. Kerttuli pujahti peittoni alle ja painautui kylkeen kiinni. Martha nukkui Kerttulin vieressä mutta peiton päällä. Mietin miten hyvältä tuntuu nukkua koirat kainalossa. Annoin silmien painua takaisin kiinni, tänään ei ollut kiire minnekään. Näin villiä unta siitä kuinka ajoin autolla yksin Tampereelta Rovaniemelle. Ajelin ihmisten päälle enkä osannut edes pakittaa. Tihrustin itkua unen läpi, kunnes nukahdin sikeämpään uneen ja lopulta heräsin. Kello oli puoli kaksi päivällä. Joku sanoi joskus, että itkeminen unissaan on hyväksi. Mutta voi tammikuu. 

Nousin sängystä ja nappasin puolihuolimattomasti valokuvan ulos ikkunasta. Ulkona näytti niin kauniilta. Harmittelin miksi päivän valoisa aika oli mennyt hukkaan nukkuen onnen ohi. Kuvittelin mielessäni kauniita kampauksia ja niistä otettuja valokuvia kaiken sen lumen ja valkoisuuden keskellä. Sellainen kuva olisi ollut parempi muisto tästä päivästä kuin vielä iltayhdeksältäkin ylivyöryvä väsymys liian pitkiksi venähtäneistä yöunista johtuen. Voi tammikuu. 

Voisinpa kertoa olevani alkuvuoden supersankari, täynnä energiaa ja iloisuutta. Huutomerkit muuttuu kuitenkin pisteiksi, joskus moneksi pisteeksi. Järki seisoo ja kasvot ei ainoastaan näytä kalpeilta, ne myös tuntuu siltä. Iho tarttuu kiinni vaatteiden pieniin kuituihin ollessaan niin kuiva, suussa maistuu veri rohtuneista huulista ja tukka on eloton. Polyesteriset vaatteet tarttuu kiinni ihoon ja joulua ennen ostetut neuleet alkaa nukkaantua. Voi tammikuu. 

Kaikesta tästä huolimatta olen onnellinen ja ilolla ottamassa vastaan tulevan. Tammikuu saa olla oma itsensä, itse aion asennoitua siihen toisin. Huomenna menen salille kuten kaikki kaksisataa muutakin jotka päättivät tehdä uudenvuodenlupauksen kesäkunnosta 2015.

 

8 kommenttia:

 1. vau ompas kaunis kuva<3 minunkin valosa aika meni tänään aivan sivusuun. eilinen yö venyi niin pitkään, ettei tänään jaksanut tehdä mitään muuta järkevää kuin käydä ruokakaupassa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Paletsu<3 Hih joo aika perus pitkään venähtäneen illan jälkeen. :D Silloin saakin hyvällä omallatunnolla vain loikoilla! <3

   Poista
 2. Upea kuva <3 Mäkin nukkusin tänää ihan liian pitkään.Mies antaa mun aina sunnuntaisin nukkua kauan mut tänään meni kyl kans niin överiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! <3 :) onpa herttainen mies sinulla! Itselläkin meni kyllä niin överiksi! Ihan hävettää :D

   Poista
 3. Ihana blogi sinulla!
  Itselläni on tammikuu iskeytynyt vähän samaan malliin vasten kasvoja, mutta eiköhän tämä tästä ala arjen mukana rullaamaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kovasti! <3 joo tammikuu on ilmeisesti aika monelle sellainen heikko lenkki. Kyllä se tästä :) nautitaan pakkasen ja lumen tuomista maisemista jos ei muusta!

   Poista
 4. Ihana postaus, sinun kirjoitustyyli on niin omiaan!! <3 Ihanaa kun saat nukkua pitkään koirat kainalossa, saisinpa minäkin edes 9 asti joskus :D Itse voisin yhtyä myöskin - voi tammikuu - fiilikseen !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana Jasmina! <3 voi koirien kanssa nukkuminen on yks minun lempijutuista koko maailmassa! Siinä on sitä jotain <3 nauti siitä kun ehdit aamulla tehdä kaikkea ja heräät ihmisten aikoihin! Mie olen vielä tällainen lapseton huntalo joka on vastuussa vain omasta ja koirien pissahädästä :D

   Poista