tiistai 28. heinäkuuta 2015

Minusta tuli juuri opiskelija!


"Yli sata pistettä" 

"Sinun on nyt saatava kokeesta yli sata pistettä!"

Sillä nimittäin hyvin todennäköisesti pääsi luokanopettajan soveltuvuuskokeisiin. Ja niinhän minä sain, yli sata pistettä ja pääsin soveltuvuuskokeisiin. Jes! Silti olen kuitenkin elämäni aikana oppinut, että kaikki lajit missä ihminen arvioi ihmistä, voi lopputulos olla mikä tahansa. Jos en jonkun oman henkilökohtaisen mielipiteen mukaisesti ole soveltuva opettajaksi, niin sitten minusta ei toistaiseksi tule opettajaa. Ja niinhän siinä kävi. Kyse ei ollut siitä kuka on nopein tai voimakkain. Kyse oli mielipiteestä.
 


Jäljelle jäi Yleiset kasvatustieteet, mihin hain toisena. Tavoitteet muuttui kesken haun toiseksi, ja se alkuperäinen saavutettu tavoite ei ihan suorilta riittänytkään sisään. Siksi jouduin kärvistelemään ja odottamaan, jospa varasijalta paikka aukeaisi. Ja niinhän se aukesikin tänään!

Jes jes jes!!
 

Täällä hymyilee siis uusi iloinen opiskelija! 

Elämä on hassu jatkumo. Silloin kun valmistuin lukiosta, samana päivänä kuulin päässeeni töihin nykyiseenkin työpaikkaani. Nyt kun olin ensimmäistä päivää kesäloman jälkeen töissä, sain kuulla että pääsen opiskelemaan. Olen niin onnellinen siitä, että elämäni kulkee eteenpäin. Vielä en suoraan tiedä mikä minusta isona tulee, mutta olen sydän ja silmät auki kaikille mahdollisuuksille. Uskon siihen, että elämä kantaa kun vain jaksaa hankkia tuulta siipien alle. 

31 kommenttia:

 1. Tämä on niin ihana asia! Tunnen niin tuon tunteen, kun saa tietää ettei se elämä jääkään junnaamaan vaan samoille raiteilleen :) helpottava tunne! Onnea vielä! ♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin helpottavaa <3 Ihana kun oot tsempannut minua koko ajan. Kiitos <3

   Poista
 2. Hirmuisesti onnea opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
 3. Voi että ihanaa, onnea opiskelemaan pääsystä ♥

  VastaaPoista
 4. Paljonpaljon onnea opiskelupaikasta Iina! ♥ Tuli tosi hyvä mieli sun puolesta :)

  Toi on muuten tavallaan todella, todella huono juttu, että niin monissa pääsykokeissa tms. toinen ihminen on se, joka päättää onko susta siihen hommaan vai ei. Toki he ovat saaneet siihen koulutuksen, mutta kyseessä tosiaan on vain yhden ihmisen mielipide, jonka hän ehtii perustaa mahdollisesti melkoisen lyhyessä ajassa. Itse jouduin psykologin haastatteluun hakiessani nykyistä opiskelupaikkaani ja vielä tänäkin päivänä ihmettelen, että miten se psykologi muka pystyy alle 10 minuutin keskustelun aikana arvioimaan, kuka soveltuu tälle alalle ja kuka ei :D Epäreilua siinä nimenomaan onkin se, että kyse on pelkästään mielipiteestä, ei mistään muusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kiitos Linda! :) Ja niinpä, itsekin mietin samaa, toki silti olen soveltuvuuskokeiden kannalla, ja esimerkiksi lääkäreillekin olisi ehkä fiksu lisätä sellainen osuus pääsykokeisiin. Mutta kai sillekin joku syy miksei näin ainakaan toistaiseksi ole. :)

   Poista
 5. Voi vitsit, tosi paljon onnea!! Mullakin oli aika sanoinkuvailemattoman hieno fiilis, kun huomasin, että pääsin opiskelemaan juuri sinne minne halusin :)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea opiskelupaikasta!! Oletko tulossa Lapin yliopistoon opiskelemaan? Jos näin, niin teretulemast, itsellä alkaa siellä syksyllä viides vuosi yleistä kasvatustiedettä lukien! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! :) Olen tulossa juurikin sinne. Vau! Tuntuupa hullulta, viides vuosi. Itsellä kun urakka vasta alkaa. :D

   Poista
 7. Hurjasti onnea sulle opiskelupaikan johdosta! ♥

  VastaaPoista
 8. Hei jesjess, ihan mahtava juttu!! :) Paljon onnea opiskelupaikasta Iina! ♥ You did it :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeee kiitos Katri <3 :) Ja kiitos tsempeistä!!

   Poista
 9. Oon niin onnellinen sinun puolesta!! <3

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka ihanaa, paljon onnea!! <3 :)

  VastaaPoista
 11. Onnea opiskelupaikasta! :) Olet niin kaunis kaikissa kuvissa! <3

  VastaaPoista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos! :) <3 Onnea myös sulle Karoliina, mahtavaa!

   Poista
 13. Tosi ihana kuulla, että opiskelupaikka aukesikin sinulle. :) Hihh, onnea ♥

  VastaaPoista
 14. Jesssss hianooooo ! :)) Onnittelut ! <3

  VastaaPoista