perjantai 24. heinäkuuta 2015

Näin onnistut pakkaamisessa

 
Oletko lähdössä kenties reissuun? 

Kaikki ketkä tuntee minut, saattaa jopa naurahtaa, miten minulla olisi mitään järkevää sanottavaa pakkaamisen suhteen. Minut tunnetaan yhtenä pahimpana kassi-Almana (kassialmana? Onko tämä edes oikea sana) ja pakkaaminen aiheuttaa rytmihäiriöitä ja harmaita hiuksia. Inhoan, välttelen ja stressaan pakkaamista niin paljon, että jo paria päivää ennen reissulle lähtöä minusta voi huomata kiristyneitä hermopinteitä. Kaikki se otsan rypistely ja hampaidenkiristely yhden pakkaamisen takia. 

Halusin listata teille ehkäpä juuri siksi oivia vinkkejä, miten onnistut pakkaamisessa, koska on tullut kokeiltua kaikenlaista. Vasta viime vuosina olen alkanut kiinnittämään huomiota siihen, ettei ole ollenkaan järkevää raahata yhden ison kassin lisäksi viittä eri muovipussia. Tähän kun lisätään kaksi koiraa kainaloon, on soppa valmis!

Suunnittele reissun asukokonaisuudet

Minulle on muodostunut tapa rakentaa omat asukokonaisuudet. En ole sitä tyyppiä, että lätkin milloin mitäkin päälle, vaan jokainen koru ja jopa sukat hiusponkkaria myöten on hyvin useasti suunniteltu. Ei se aina välttämättä kaikkien silmään näytä siltä, mutta omaa silmää jokainen yhdistelmä melkeinpä aina, poikkeuksetta miellyttää. Vaikka jokin asukokonaisuus ei miellyttäisi, olisi sen elementit tarkoin harkittu itse asun ympärille. Siksipä rakennan jo valmiit asukokonaisuudet koruja, sukkia ja kenkiä myöten valmiiksi. Tällöin ei tule yllätyksiä, että äh muuten hyvä mutta ei nämä mukana olevat kengät vain passaa tähän. Paras jos onnistut yhdistämään monessa eri asussa samoja elementtejä, esim. korut ja kengät. Näin ei tarvitse raahata ihan kaikkea mukaan.

Ole realistinen

Tarvitsetko viikonloppulomalle viikon vaatteita? (Usein Tuomas kysyy tätä minulta, mutta en ymmärrä miksi. Kaikki on tarkoin harkittuja...)

Varaudu pahimpaan

Tällä tarkoitan sitä, että ota ainakin yhdet ylimääräiset sukat ja pikkuhousut mukaan. Mitä jos koira varastaa pikkuhousut pesäänsä ja siinäpä sitä sitten ollaan kun ei mistään löydy. (Pikkareiden varastelua tapahtuu usein Kerttulin toimesta). Mitä jos JOKU varastaa pikkarisi, eikä löydy, ei niin mistään. Netistä myynnistä? Niin ja mitä jos astut koiran pissaan? Tai jonkun muun pissaan? Mitä jos joku kertoo niin hyvän vitsin, että pissit housuun? Kaikkea voi tapahtua. Siispä varaudu!

Käy mielikuvaharjoittelua

Outo vinkki, tiedän. Joka kerta kun itse pakkaan, kuvittelen itseni heräämästä aamulla. Pesen hampaat, muistan pakata hammasharjan, hammastahnan sekä hammaslangan. Meikkaan, muistan pakata meikkipussin. Laitan hiukset, muistan pakata kaiken maailman hiustökötit, suoristusraudan, harjan, pinnit ja ponkkarit. Puen päälleni. Kuvittelen mitkä vaatteet puen ensin, mitkä sitten. Näin muistan ottaa kaikki, eikä yhtäkkiä tule sitä noloa tilannetta että valkoinen toppi, ja ainoat rintsikat mitkä on mukana on mustat pitsirintsikat. Naiset, te ymmärrätte! Iltarutiineille sitten samat mielikuvaharjoittelut niin tulee ne yövoiteet napattua matkaan.

Tee lista

Minä en tee, mutta Tuomas tekee. Itse korkeintaan kirjoitan ylös jonkin todella harvinaisen, mitä ei tule yleensä pakattua mukaan, mutta joka on erittäin tärkeä tälle matkalle. Tällainen erityinen voi olla esimerkiksi se lahja, jonka jo puoli vuotta sitten ostit poikaystäväsi mummolle syntymäpäivälahjaksi. Tätä et saa mahdutettua mielikuvaharjoitteluusi, ellet käy jokaista päivää erikseen. Sitten kun menemme mummolle juhlimaan, halaan ja onnittelen mummoa ja annan lahjan, aaa, se lahja! 

Ennakoi

Älä unohda pyykätä ennen reissua, nimimerkillä eräänkin kerran kanniskellut matkalaukussa märkiä vaatteita. 


Ehkäpä nyt ymmärrätte miksi minulla on ihan päteviä vinkkejä pakkaamiseen liittyen. Olen oman yrityksen ja erehdyksen kautta oppinut monia elintärkeitä, tai no ainakin elämää helpottavia vinkkejä. Olkoon nämä myös itselle muistutuksena. 

Lisävinkki kun olet kohteessa

PURA EVÄÄT! T: Viikon laukussa mädäntyneet eväkset kävelivät ihan itse vastaan mukavan lomaviikon lopulla. 

Olisiko teillä antaa vielä lisävinkkejä?

8 kommenttia:

 1. voi että sulla on kiva blogi! varsinki rakastuin banneriin! ♥ tää postaus oli hyödyllinen ja mielenkiintonen :) ps. pakko liittyä lukijaks!

  ♥ Sini
  http://andmaybethatsonlyanattraction.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Entäs sitku oot takaisin kotona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän siihenkin tehdä oma ohjeistus :DDD

   Poista
 3. Ihanan erikoinen postaus! ♥ Itse asiassa nuo pyörii kyllä omassakin mielessä aina kun johonkin on lähtemässä:) Varsinkin tuo että suunnittele reissun asukokonaisuudet! Itsekin tulee suunniteltua ja suunnittelen ne myös sillä lailla että niiden parin asukokonaisuuksien vaatteista saa yhdisteltyä lisää kokonaisuuksia. Oon tosi huono selittämään mutta toivottavasti älysit:'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärsin kyllä :) Itsekin pyrin siihen, että muutamasta asusta saisi useamman asukokonaisuuden. :)

   Poista
 4. Tosi kivoja vinkkejä pakkamiseen. Mä oon aina semmonen etten ikinä tiedä mitä pakata vaikka monta kertaa mökillekki mennään niin joka kerta kysyn poikaystävältä että mitä mä pakkaan. :D Pitäis tehä semmonen vakituinen lista josta kattoa mitä sinne kassiin laittaa. Mut toi vinkki missä mietitään valmiiksi asukokonaisuuksia niin käytän aika paljon kun lähden johonkin reissuun. Se on toiminu tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pakkaus on se naisten yleinen ongelma. :D Tuollainen vakituinen lista kannattaisi! Erikseen sitten mökkilista ja kaupunkilista :DD

   Poista